Talán nincs is más területe a fogászatnak, amely olyan szoros együttműködést kíván meg fogorvos és páciens között, mint a fogszabályozás. Valószínűleg ez is a legnagyobb szépsége: a kezelés hónapjai alatt az orvos-beteg kommunikáció nem csak előnyös, de feltétlenül szükséges is. Közös a munka, közös a siker és közös az öröm is a kezelés végén!

Mindenkinek lehet fogszabályozója?

Rendelőnkben gyermek és felnőtt páciensek fogszabályozását is vállaljuk. Gyermekek esetében kifejezett kezelésre a fogváltás megkezdése előtt ritkán kerül sor, ám előfordulhat, hogy az állcsontok megfelelő fejlődését a kicsik számára megfelelő, kíméletes beavatkozásokkal a helyes mederben lehet tartani. Emellett kisgyermekkori „rossz” szokásokat, mint a szájlégzés vagy a nyelvlökéses nyelés érdemes már igen fiatal életkorban felismerni, hogy szakorvosunk tanácsot adhasson azt illetően, mikor és milyen módon válhat szükségessé kezelés a gyermek számára.

A felnőttek kezelését illetően felső életkori határt élesen nem lehet húzni, az emberi csontozat ugyanis még akár 60 éves kor fölött is képes átépülni. Természetesen az életkor előrehaladtával egyre valószínűbb, hogy fogpótlások, implantátumok, vagy foghiányok nehezítenék, esetleg akadályoznák a kezelést, ezért a kezelésre való alkalmasságról minden esetben egyedileg döntünk, szakorvosi konzultációt követően.

Lehet láthatatlan fogszabályozóm is?

Tudjuk, hogy pácienseink számára nagyon fontos, hogy lehetőségük legyen választani különböző féle kezelési eljárások vagy az alkalmazott készülékek között. Kezeléseink között ezért elérhetők a hagyományos, ragasztott brekettekkel dolgozó készülékek fém, vagy esztétikus kivitelben, csakúgy, mint az innovatív, láthatatlan sínes kezelések. Fontos azonban tudni, hogy míg a rögzített fogszabályozóval végzett kezelések szinte minden páciens számára megfelelő eredményt tudnak hozni, a kivehető sínes láthatatlan fogszabályozást jellemzően a kisebb, főleg esztétikai eltérések esetén szoktuk alkalmazni. Szerencsére a rögzített készülékek esztétikus fajtái is kifejezetten diszkrétek, néhány lépés távolságból már csak a gyakorlottabb szemek fedezik fel, hogy a páciens fogszabályozót visel..

Mi az első lépés, ha fogszabályozót szeretnék?

Először kérjük, jelentkezzen be konzultációs időpontra fogszabályozó szakorvosunkhoz! Az időpont során megbeszélhetik, mi az amit Ön meg szeretne változtatni a fogaival kapcsolatban, és hogy erre milyen lehetőségeket tudunk javasolni. A konzultáción áttekintjük a fogak és az íny állapotát is, valamint a harapási viszonyokat és egyéb tényezőket, melyek a kezelést befolyásolhatják. Szükség lesz röntgenfelvételek készítésére is. Amennyiben Ön felkér bennünket a kezelési tervének elkészítésével, fogairol tanulmányi lenyomatot készítünk, mely alapján szakorvosunk elvégzi a megfelelő méréseket és számításokat, és elkészíti az Ön kezelési tervét. A fogszabályozó kezelés előtt, ha szükséges, ellátjuk a kezelésre szoruló (pl. gyulladt, vagy szuvas) fogakat, és professzionális fogtisztítást is végzünk. Ezt követően kezdődik meg a kezelés.

 

Kérjen ingyenes konzultációt!

Mivel minden eset egyedi, eltérő kezelést igényel, valamint az elvárások is különböznek, ezért gyakran szolgáltatásaink árai is egyediek. Fáradjon el hozzánk egy INGYENES konzultációra, mely során az Ön egyedi esetének és elvárásainak megfelelően alkotjuk meg személyre szóló kezelési tervét, és árajánlatát!

 

 

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek, 15-18h,
vagy előre egyeztetett időpontban.