Parodontológia alatt értjük a fogágy (íny, tartó rostok, csont) megbetegedéseit, valamint a lágyszöveteket érintő egyéb esztétikai beavatkozoásokat magában foglaló szakterületet. Magyarországon népbetgségnek számít a fogágybetegség “parodontitis”, melynek első tünetei a kellemetlen lehellet, ínyvérzés, ínyvisszahúzódás, súlyosabb esetben akár fogmozgathatóság, fog melletti genny ürülés, akár a fogak teljes “kimozgósodása”, elvesztése.

 

Különös veszélyt jelent ezeknél a megbetegedéseknél, hogy még relatíve súlyosabb megbetegedések is lehetnek teljesen fájdalom, panaszmentesek. Ennél fogva sok esetben nem tulajdonítanak megfelelő jelentőséget a tüneteknek, ellentétben egy fájdalommal járó szuvasodás eredetű megbetegedéssel. Szerencsére megfelelő professzionális kezeléssel/kezelésekkel, és megfelelően kialakított otthoni/egyéni szájápolással a betegség megállítható, és meg a legsúlyosabb esetekben is a fogak többsége megmenthető!

 

Ugyancsak a parodontológia szerves részét képezi a fogak illetve implantátumok körüli esztétikai “plasztikai” beavatkozások. Legyen szó bármely okból létrejött ínyvisszahúzódásról (szabadon lévő foggyökér felszín), vagy esetleg rövid fogakról “ínymosoly” esetében. Ezen problémák, és még sok egyéb hasonló jellegű problémára specialistaként mi tudjuk, mi a legjobb megoldás!

 

Kérjen ingyenes konzultációt!

Mivel minden eset egyedi, eltérő kezelést igényel, valamint az elvárások is különböznek, ezért gyakran szolgáltatásaink árai is egyediek. Fáradjon el hozzánk egy INGYENES konzultációra, mely során az Ön egyedi esetének és elvárásainak megfelelően alkotjuk meg személyre szóló kezelési tervét, és árajánlatát!

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek, 15-18h,
vagy előre egyeztetett időpontban.

magyar