Esztétikai fogászat

Az arc esztétikájának ékköve a szép mosoly. A szépség természetesen relatív fogalom, mást jelent Ázsiában és mást Európában, mást jelentett a 18. században és mást jelent ma, emellett pedig egyénileg is mást és mást látunk szépnek. A tökéletesen szabályos és hófehér „hollywood-i” fogak sokaknak tetszenek, de közel sem mindenkinek, és nem is cél az, hogy mindenki egyforma mosollyal rendelkezzen. A cél az, hogy az Ön egyedi ízlésének és preferenciáinak megfelelő, az arckarakteréhez harmonikusan illeszkedő küllemű fogakat alkossunk, esztétikus kerámia héjakkal.

Mi garantálja, hogy az elkészült munka megfelel az ízlésemnek?

A HighDent rendelőjében nem bízzuk a véletlenre egy ennyire hosszú távra szóló, látványos döntés eredményét. Mielőtt bármi visszafordíthatatlan beavatkozás történne a fogain, egy négy lépésből és két időpontból álló Mosolytervezést végzünk, hogy Ön már annak függvényében hozhasson döntést a kezeléséről, hogy tudja, milyen eredményt érhetünk el azzal.

1. időpont

1. Fotók készítése a fogairól, mosolyáról

2. Lenyomatok, és harapás vétele 3D nyomtatott modell elkészítéséhez

2. időpont

1. Az elkészült látványterv bemutatása számítógépen (melyet e-mailben is elküldünk)

2. A 3D tervezett minta megtekintése, „bemutatása szájban” ideiglenes anyagból

 

Mi történik a kezelés során?

Fogak formájának, méretének és színének megváltoztatásához fogtechnikai laboratóriumban készített kerámia héjakat vagy fémmentes kerámia koronákat készítünk. A héjak a fog külső felszínére rögzített vékony lemezkék, a koronák pedig a fog koronai részét minden oldalról borító „sapkák” – a megfelelő eljárást az Ön fogainak állapota és az elérendő cél figyelembe vételével határozzuk meg. Természetesen szükséges némi előkészítés ahhoz, hogy ezeket a fogműveket elkészíthessük és rögzíthessük az Ön fogain. A természetes fogakat csiszolással olyan formájúvá alakítjuk, hogy azokra a koronák vagy héjak stabilan illeszkedni tudjanak. Héjak esetében az elcsiszolás mértéke minimális, ennél valamivel több foganyagot szükséges eltávolítani, amennyiben koronákat készítünk. A teljes kezelés során 3-5 alkalommal kell találkoznunk, hogy legyen lehetőségünk a készülő koronákat / héjakat több alkalommal is bepróbálni.

Mindenki alkalmas esztétikai kezelésekre?

Néhány extrém ritka kondíciótól eltekintve a mosolyszépítés lehetősége minden páciens számára adott valamilyen formában. A kezelések előtt figyelembe kell vennünk minden egyes fogának állapotát, az ínyének és nyálkahártyájának épségét és a harapási viszonyokat is, hiszen a kezelés célja nem kizárólag a szép mosoly, de a fogak egészségének megőrzése is. Az esztétikai beavatkozásokat megelőzően, ha szükséges, elvégezzük azokat a kezeléseket, amelyek biztosítják a fogazat egészségét, a panaszmentes mindennapokat. Leggyakrabban professzionális fogkőeltávolítást és esztétikus fogtöméseket készítünk, de előfordulhat az is, hogy gyulladt állapotokat kell megszűntetnünk az esztétikai beavatkozások előtt.

 

Kérjen ingyenes konzultációt!

Mivel minden eset egyedi, eltérő kezelést igényel, valamint az elvárások is különböznek, ezért gyakran szolgáltatásaink árai is egyediek. Fáradjon el hozzánk egy INGYENES konzultációra, mely során az Ön egyedi esetének és elvárásainak megfelelően alkotjuk meg személyre szóló kezelési tervét, és árajánlatát!

 

 

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek, 15-18h,
vagy előre egyeztetett időpontban.