Van élet a kivehető fogsoron túl?

Természetesen, sőt! A hagyományos, kivehető fogpótlások kétségkívül nagyon hasznosak akkor, amikor nincs más lehetőség fogpótlásra, akár a páciens egészségügyi általános állapotának, állcsontjának dimenziói vagy egyéb körülményei miatt. Emellett fontos tudni, hogy rögzített fogpótlásokkal tartósabb, esztétikusabb és funkcionálisan is lényegesen alkalmasabb módon oldható meg az elvesztett fogak pótlása. Léteznek ezen kívül kombinált megoldások is, amikor egy komplex fogpótlás kivitelezése során rögzített és kivehető elemeket is alkalmazunk..

Természetesen, sőt! A hagyományos, kivehető fogpótlások kétségkívül nagyon hasznosak akkor, amikor nincs más lehetőség fogpótlásra, akár a páciens egészségügyi általános állapotának, állcsontjának dimenziói vagy egyéb körülményei miatt. Emellett fontos tudni, hogy rögzített fogpótlásokkal tartósabb, esztétikusabb és funkcionálisan is lényegesen alkalmasabb módon oldható meg az elvesztett fogak pótlása. Léteznek ezen kívül kombinált megoldások is, amikor egy komplex fogpótlás kivitelezése során rögzített és kivehető elemeket is alkalmazunk.

Hagyományos vagy cirkonkerámia?

Ha a fogbél elhalt vagy gyulladásban van és fájdalmat okoz. Újragyökérkezelni pedig olyan fogat kell, amelyik a gyökérkezelés befejezése után is panaszt okoz és/vagy alkalomszerűen duzzanat van a fog mellett.

Mennyi ideig tart egy gyökérkezelés?

A rögzített fogpótlásaink elérhetők többféle kivitelben is. Hagyományos esetben a hidak és koronák egy belső vázzal rendelkeznek, erre kerül kívülről a kerámia „leplezés”, amely a fogpótlás szép, élethű küllemét biztosítja. A váz azonban készülhet fémötvözetből vagy cirkónium-dioxidból. Előbbi erős struktúrát biztosít, ám alkalmazása leginkább a rágófogakon javasolt, mert az ínyszéleknél a koronák esztétikailag némileg „elüthetnek” a természetes fogaktól. A cirkónium vázakkal készített pótlások azonban a „mosolyzónán” belül is messzemenően alkalmasak a fogak pótlására, ez az anyag ugyanis fehér színű, és a természetes fogakhoz megtévesztésig hasonlóan ereszti át a fényt, ezzel teljesen természetes megjelenést kölcsönöz a fogpótlásnak. Egy jól kivitelezett cirkonhíd külleme olyannyira élethű, hogy még az avatott szemeknek sem könnyű őket felfedezni pl. beszélgetés közben.

Mennyi idő alatt készül el a fogpótlás?

A fogak pótlása minden esetben sok tényezőt figyelembe vevő, precíz tervezést igényel a kivitelezés előtt. A tényleges fogpótlás elkészítésének a „nettó” ideje nem több 1-2 hétnél, ám nagyon gyakori, hogy ezt előkészítendő egyéb beavatkozások is szükségessé válnak. Szinte minden esetben szükséges professzionális fogkőeltávolítást végeznünk, de ha az Önről készült röntgenfelvételen gyulladások látszanak a „pillérfogak” foggyökereinek csúcsánál, ezek kezelése is rendkívül fontos, hogy a fogpótlásnak stabil alapot biztosíthassunk. Ha pedig a fogpótlást implantátumok fogják tartani, a kezeléssorozatot már hónapokkal a tényleges pótlás vége előtt meg kell kezdeni, hiszen az állcsontba behelyezett implantátumoknak több hónapnyi gyógyulási időre van szükségük ahhoz, hogy terhelhetőkké váljanak. Ezért a végleges fogpótlás átadásáig szükséges időt csak akkor tudjuk megtervezni, ha Ön ellátogat konzultációra szakorvosainkhoz, akik nem csak a különféle lehetőségek között segítenek eligazodni, de kezelési tervet is készítenek a várható beavatkozásokról.

 

Kérjen ingyenes konzultációt!

Mivel minden eset egyedi, eltérő kezelést igényel, valamint az elvárások is különböznek, ezért gyakran szolgáltatásaink árai is egyediek. Fáradjon el hozzánk egy INGYENES konzultációra, mely során az Ön egyedi esetének és elvárásainak megfelelően alkotjuk meg személyre szóló kezelési tervét, és árajánlatát!

 

 

Rendelési idő

Kedd, csütörtök, péntek, 15-18h,
vagy előre egyeztetett időpontban.